Producten
Aanmelden
Voor bestaande en nieuwe klanten.
Informatie
De haard aansteken De haard aansteken

De haard aansteken

 

Steek uw haard op de juiste manier aan en spaar het milieu.

Houtkachels en haarden worden meestal aangestoken door een krant of aanmaakhoutjes onder het haardhout te plaatsen en dit aan te steken. Dit gaat vaak gepaard met behoorlijke rookontwikkeling.
Er wordt zelfs gebruik gemaakt van spiritus of brandgel, doe dit nooit, het is zeer gevaarlijk en absoluut niet nodig.

Onderstaande methode van aansteken werkt altijd (gebruik droog hout) is goed voor zowel het milieu als uw rookkanaal. Per stookbeurt bespaart u zeker 50% uitstoot door uw haard goed aan te steken.

Ga als volgt te werk:aanmaakhoutjes en aanmaakblokjes plaatsen 
Stapel 2 tot 4 blokken droog haardhout (bij voorkeur ovengedroogd) in uw houtkachel of haard. Plaats hier bovenop een tiental aanmaakhoutjes en plaats hiertussen aanmaakblokjes (2x2 is voldoende). Het werkt het best om de aanmaakhoutjes kruislings zoals getoond op de foto, te plaatsen. Zowel aanmaakhoutjes als aanmaakblokjes kunt u bij haardhout.com met uw pallet haardhout meebestellen.

 

het hout aansteken

Steek de aanmaakblokjes aan met een lucifer of aansteker. De aanmaakblokjes zullen ontbranden en de aanmaakhoutjes verhitten, zodat deze gaan branden. De brandende aanmaakhoutjes zullen zorgen voor het opwarmen van uw haard en rookkanaal, zodat een goede trek ontstaat.

De houtblokken zullen van bovenaf verhit worden, zodat ook deze geleidelijk vlam vatten. Doordat de hete lucht niet langs de koude blokken geleid wordt, maar de blokken van bovenaf verhit, is van het begin sprake van goede verbranding. De rookontwikkeling en uitstoot zullen vanaf het begin minimaal zijn en uw rookkanaal zal minder vervuilen. Binnen 15 minuten heeft u, zonder kranten of spiritus, een goed brandende houtkachel of haard.

Overlast door rook en fijnstof wordt met deze methode vermindert met maar liefst 50% per stookbeurt. Bij een moderne houtkachel met goed rendement, zal er van overlast helemaal geen sprake meer zijn! 

Ga verder
Reviews
Deze keer een halve pallet, want de pallets zijn goedgevuld! Uitstekende kwaliteit ovengedroogd essenhout geeft een garantie voor veel warmte en mooie vlammen!
Uw voordeel
  • Gratis geleverd in Nederland
  • 28.000 tevreden klanten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Optie: zaterdag levering
  • Optie: kooiaap levering
  • Het hele jaar voorraad
  • Alle kennis
  • Persoonlijk contact
Development and design by MARK-APP