Producten
Aanmelden
Voor bestaande en nieuwe klanten.
Informatie
Welke houtsoort Welke houtsoort

Welke houtsoort

Welke houtsoorten zijn geschikt voor mijn haard?

Loofbomenhout is het meest geschikte hout de kachel of open haard. Haardhout.com geeft advies over haardhout:

Geschikt:

Berkenhout
Essenhout

Eikenhout
Beukenhout
Elzenhout

Fruitbomenhout

Ongeschikt: Kastanjehout
Naaldbomenhout
Populierenhout
Vuren / grenen
Pallethout
Tropisch hardhout

 

Ons haardhout is eerste kwaliteits berkenhout, essenhout, eikenhout, elzenhout en beukenhout. Dit hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en wordt in het najaar gekapt.

  De verschillende houtsoorten hebben de volgende eigenschappen:  

 

Essenhout

Essenhout is een harde houtsoort en daardoor heel geschikt voor de grotere openhaarden en kachels (wanneer u 3 of meer blokken tegelijk in de kachel doet). Essenhout staat bekend om zijn taaie en elastische structuur. Het brandt traag en geeft veel warmte af. Bovendien geeft het een schitterend vlammenspel.

 

Berkenhout

Berkenhout heeft een zeer schone ontbranding, waar weinig zuurstof voor nodig is. Dit voorkomt vervuiling van uw rookkanaal. De mooie witte schors heeft de eigenschap dat het zeer makkelijk ontbrandt. Verder heeft het een hoog warmtevermogen. Ideaal voor moderne haarden en kachels.
Eikenhout

Eikenhout is een sterke, elastische en harde houtsoort. Traag brandend met weinig rook en een warme vlam. Moet ideaal gezien 2-3 jaar drogen om de tannines er uit te krijgen. Daarom het advies om eikenhout in de opslag verder te drogen. Goed droog eiken geeft levendige knetterende vlammen.

Elzenhout

 

Elzenhout is een lichtere houtsoort. Brandt prima, maar wel sneller dan eiken en essen. Geeft door de snellere verbranding ook sneller warmte af. Prima geschikt voor accumulerende kachels. Minder geschikt als aanmaakhout.

 

De aangeleverde stammen worden gezaagd en gekloofd, zodat bruikbare stammetjes van ongeveer 25 á 26 centimeter ontstaan. Dit gezaagde en gekloofde hout wordt gestapeld op pallets. Doordat het hout gestapeld op een pallet wordt geleverd, ontvangt u puur openhaardhout zonder zaag- en kloofafval.

Het haardhout wordt standaard minimaal 1 jaar in de buitenlucht gedroogd. Met uitzondering van eikenhout is dit hout vier weken na levering te stoken. Doordat wij buiten drogen, kan het hout 'een buitje op de kop krijgen'. Dit is niet van invloed op de droging, het maakt alleen de buitenkant vochtig. Zorg dat het hout na levering onder dak komt te staan, het hout is dan na vier weken goed te stoken.

           

Ga verder
Reviews
goed droog hout , netjes op tijd, en evt problemen worden netjes opgelost. inmiddels na 2 jaar al vaste klant.
Uw voordeel
  • Gratis geleverd in Nederland
  • 28.000 tevreden klanten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Optie: zaterdag levering
  • Optie: kooiaap levering
  • Het hele jaar voorraad
  • Alle kennis
  • Persoonlijk contact
Development and design by MARK-APP